Kellele kompotti?

Kuigi viimased paar nädalat on möödunud mul kas nina vastu telekaekraani olümpiamänge või vastu puuri Bosset vaadates ning tema pärast muretsedes, siis vahepeal tuleb ka argisemate asjadega tegeleda nagu näiteks tööl käimine või marjade korjamine ja vaaritamine. Punased ja rohelised tikrid ning viimased punased sõstrad kisendasidki juba põõsa otsas: “Korja mind, korja mind!” Ajasin lõpuks end eelmisel kolmapäeval-neljapäeval õue ja lühikese ajaga tegin marjapõõsastega 1:0.

Punased karusmarjad olid juba täiega üleküpsenud ja pehmed. :/ Peale puhastamist sain koguseks 950 grammi. Punased sõstrad olid veel korralikud. Neid oli järel 650 grammi. Kuna nii ühte kui teist oli nii vähe, tundus mõttetu eraldi neist midagi keetma hakata. Segasin nad siis kokku ja tegin ühise kompoti. Siirupi keetmiseks võtsin jälle 1 liitri vee kohta 0,5 kg suhkrut. Täpselt kuumutamise alguseks otsustas loomulikult pliidi suurem plaat järjekordselt otsad anda, seega pidin suurt potti väiiksel plaadil sussutama. 😡 Kompotipurke tuli kokku 3½.

Tikri-punasesõstrakompott

Tikri-punasesõstrakompott

Järgmisena võtsin ette rohelised tikrid. Marjad olid igavesti vägevad – praktiliselt pool minu pöialt ning enamuses ka tugeva konsistentsiga. Mis veel huvitav: põõsal on väga vähe neid jubedaid “piike”. Kuid selle marjad on isegi küpsetena üsna hapud. Kui ma õieti mäletan, pole ma neist veel kordagi midagi teinud. Niisama põõsa otsast vist kuhugi kadunud… Kuid L. arvas seekord, et peaks nad ikka kokku korjama ja midagi tegema, et niisama raisku ei läheks.

Kuigi ma sellest mõttest vaimustatud polnud, sest mida annab teha hapude karusmarjadega ❓ , kuid korjamine läks ludinal, sest marjad suured ja põõsad üsna piigivabad. Ning ka küsimus sai kiiresti lahenduse, sest segakompoti jaoks siirupit keetes sattusin liiga hoogu ja seda jäi lihtsalt kõvasti üle. Seega tegin ka nendest tikritest kompoti. Puhastatud marju oli 1700 grammi. Nagu eelnevalt öeldud sai, olid marjad hapud, seega lisasin siirupile veel suhkrut ja lasin uuesti keema. Kuid mulle tundub, et ma kuumutasin purke natuke liiga kaua ja marjad on üsna katki läinud. 😕

Seda kompotti sain 4½ purki.

Tikrikompott, 2016

Tikrikompott, 2016

Kuna olen mitu aastat virisenud, et punasesõstrapõõsad on vanad ja täiega haiged, iga aastaga kannavad järjest vähem, siis nüüd lõpuks on mind kuulda võetud ja täna läheme mehega uusi põõsaid valima. 🙂

Allkiri

Advertisements

Tagged: ,

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: