Shokolaadi-õunakook

Eile pidasime elukaaslase ja ta isa ühist sünnipäeva. Mina küpsetasin peo jaoks šokolaadi-õunakoogi. Võtsin retsepti jälle oma “Pereköögi kokaraamatust”, kuid Toidutares on see ka olemas.

Tuli täitsa hea kook, hästi šokolaadine. Kuid küpsemiseks kulus kõvasti kauem aega. Algul hoidsin vormi ahju põhjas, aga kui küpsetusaeg sai täis ja kook ikka täiesti lödi oli, tõstsin selle ülespoole. Ei teagi, kui kaua ta lõpuks ahjus oli, kuni lõpuks praktiliselt kärsahaisu juba tulema hakkas.

Teine häda oli see, et kui alles koogi ettevalmistusi tegin ja jõudsin taina kokkusegamiseni, tundus, et see tuleb vedelapoolne. Siis jätsin selle seisma ja hakkasin alles õuntega tegelema. Kui need kooritud-puhastatud-lõigutud sain, oli taigen mõnuga paisunud ja vedelast olekust polnud enam juttugi. Kui taigna vormi kallasin ja õunatükid peale ladusin, jäi tükke omajagu üle, sest  tükeldasin 4 õuna, kuid tainas oli juba üsna tihkeks ( o_O ) paisunud ja õunatükid taignasse ei vajunud, nagu olin eeldanud, ning neid kuivalt koogi peale jätta ka ei tundunud hea mõte. Kuid seetõttu oli lõpuks õuna maitset üsna vähe tunda ja kook oli natuke kuivapoolne, nagu ka kommentaarides lugeda võis. Teine kord olen targem ja tegelen õuntega juba varem, et taigen nii paksuks ei jõuaks paisuda.

Kolmandaks oleks tahtnud koogi kõrvale jäätist saada, aga seda meil loomulikult polnud. 😀

Šokolaadi-õunakook

Šokolaadi-õunakook

Šokolaadi-õunakoogi lõik

Veel tegin peole Mimoosisalatit. Päris ilusa välimusega tuli, nagu tort. 😛

Mimoosisalat

Mimoosisalat

Allkiri

Sildistatud:,

Lisa kommentaar