Küpsisetort hapukoorega

Hei-hei üle pika aja! 🙂

Pole veel kordagi sellist pausi postitustesse tulnud, aga mis teha, kui mott ja vaim on kuhugi jalutama läinud ning ei taha ega taha kuidagi mu juurde tagasi tulla. 😕

Elu on kulgenud vaikselt ilma suuremate tõusude ja mõõnadeta. Kolmas klass sai kiitusega lõpetatud, nüüd naudime mõnusat suvevaheaega ning kirume külma ilma. Bossekene sai vahepeal aasta vanaks ja endalegi kukkus aastakene otsa. 🙂

Käsitöö on täpselt sama kaugel nagu enne, s.t valmis pole vahepeal midagi saanud, kuigi tasapisi nokitsen edasi. Varsti on lootust midagi siiski näidata. 🙂

Tahaks järjest hoopis ära näidata, mida magusat vahepeal teinud olen. Pealkirjas nimetatud tort sai tehtud juba emadepäevaks. Kook tuli hea, kuid pildid said kiiruga klõpsitud ilma tausta sättimata, seega tükk aega kahtlesin, kas üldse tahan seda näidata, kuid blogi pidamise huvides saab siiski näidatud. Kellele pilt ei meeldi, pigistagu üks silm kinni. 😛

Algretseptiks võtsin Lia Virkuse ja Pille Endeni “Nutika perenaise kokaraamatust” leitud retsepti, mida siiski mõningal määral muutsin.

KÜPSISETORT HAPUKOOREGA

3 pakki (à 180 g) neljakandilisi kohviküpsiseid; 500 g hapukoort; 3 dl kanget kohvi; 1½ sl suhkrut;

Glasuur: 1½ sl võid; 1½ sl kakaod; 2 sl hapukoort; 2½ sl suhkrut

Valmista kange kohv ja maitsesta suhkruga.

Immuta küpsiseid kohvis ning lao alusele 4X4 küpsist. Määri peale pool hapukoorest. Pane järgmine kiht immutatud küpsiseid ning määri peale ülejäänud hapukoor. Seejärel lao viimane kiht immutatud küpsiseid. Tõsta tort glasuuri valmistamise ajaks külmkappi. Sulata või ja sega ülejäänud glasuuriainetega. Määri saadud segu tordile ning hoia seda järgmise päevani külmas.

Nüüd pean küll endale natuke tuhka pähe raputama, sest emadepäevast on kõva kaks kuud möödas ja kuna ma koogist märkmeid ei teinud, siis nüüd on üsna raske protsessi meelde tuletada. 😳 Kohvi ma kasutama ei hakanud, kuna lapsele ma kange kohviga valmistatud kooki pakkuda ei kavatse. Selle asemel läks käiku kakao. Kohviküpsiste asemel kasutasin kakao omasid ja immutasin ka neid magusas kakaojoogis. Võib-olla tegin veel midagi teisiti, kuid antud hetkel enam ei meenu.

Kuna vahetult enne koogi valmistamist ostsin lõpuks endale muudetava suurusega koogiraami, läks see kohe käiku. Nii suurt koogialust mul kahjuks pole, seetõttu meisterdasin koogi ahjuplaadile.

Kaunistasin siis glasuuriga, mida kulus küll rohkem kui retseptis ette nähtud, peale raputasin kõvasti mandlilaaste ja tähekujulisi konfette.

Kook tuli päris rammus ja üsna magus, seega korraga palju sööma ei pidanud, et magusaisu kaoks. 😉

Küpsisetort hapukoorega

Loodan olla uue postitusega kiiremini tagasi kui sellega. 😀

Advertisements

Tagged: ,

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: